Nieuws

Field Star Gigant, beter voor de koe, de bodem en uw portemonnee

Field Star Gigant, beter voor de koe, de bodem en uw portemonnee

Field Star Gigant, beter voor de koe, de bodem en uw portemonnee

De maishakselaar zien we inmiddels steeds vaker bezig. Over enkele weken barst de maïsoogst echt los. Veelal kiest de praktijk ervoor om na de maisoogst Italiaans raaigras als vang-/voedergewas te zaaien. Field Star Gigant van Ten Have Seeds is voor de koeien, de bodem voor de portemonnee een veel betere keuze.
Voordelen voor uw koe
Een viertal Lolium soorten in Field Star Gigant zorgen voor een dichtere zoden. Dit zorgt voor een lager as-gehalte in het verse gras, of in de kuil. De hogere standvastigheid van Gigant, ten opzichte van Italiaans raaigras, zorgt er bovendien voor dat de (totale) productie en voederwaarde (VEM/kg droge stof) een stuk hoger is dan van Italiaans raaigras.
Voordelen voor de bodem
De 4 Lolium soorten in Field Star Gigant wortelen verschillend. Dit leidt tot meer organische stof opbouw en minder stikstof uitspoeling. In de praktijk heeft de bodem hierdoor meer draagkracht en een hogere weerbaarheid tegen weersextremen (te droog , te nat)
Voordeel voor uw portemonnee
Tegen een meerprijs voor Gigant van ca. 25 euro per ha in vergelijking met enkelvoudig Italiaans staan zoveel voordelen, dat het zaaien van Field Star Gigant tóch voordeliger is voor uw portemonnee.
Ben u geïnteresseerd? Neem contact op met: voor Nederland – Eric Bals 0031 – 65472 6334 of voor België – Kris Versmissen: 0032 – 471 928 155

Ten Have Seeds Field Star MelkMotor

Mengsels op maat

Speciaal op maat gemaakte mengsels binnen enkele dagen

Voor 15:00 uur besteld, vrijwel altijd de volgende werkdag in huis

We begrijpen urgentie, daarom reageren én leveren vanzelfsprekend altijd snel

Topkwaliteit, voordelig geprijste mengsels

We werken met unieke genetica én hebben oog voor de praktijk